A+ A A-

Gala Excelenței, nominalizările la Secțiunea Mass Media: Teodora Baciu, Mihai Alexandru Nistor și Roman24online

gala mass mediaLa Secțiunea Mass Media, în cadrul Galei Excelenței Romașcane 2017 au primit premii pentru activitate doi jurnaliști romașcani și colectivul televiziunii online Roman24.

Premiile au fost acordate joi, 18 mai, în cadrul festiv, de către primarul municipiului Roman Lucian Micu.

Teodora Baciuteo baciu

Este absolventă a unui liceu cu profil tehnologic şi a Facultăţii de Științe Politice și Administrative în cadrul Universității Petre Andrei din Iași.

A alocat o atenție sporită dezvoltării profesionale, participând la mai multe programe de pregătire în domenii de interes, precum cele de achiziții publice sau anticorupție, programe organizate de instituții recunoscute pe plan național și internațional: Freedom House, Institutul pentru Politici Publice, Centrul Român pentru Politici Europene, Funcky Citizens, etc.

În mai 2015, a fost unul dintre cei zece jurnaliști care au câștigat o vizită de cinci zile la instituțiile europene de la Bruxelles, ca urmare a prestației din cadrul competiției Bursele europene: jurnaliști în dialog, program organizat de Freedom House România și Reprezentanța Comisiei Europene din România.

Şi tot din anul 2015 a devenit coautor al portalului național justitiecurata.ro, proiect ce reunește jurnaliști de presă locală din mai multe județe ale țării. Un alt proiect de suflet început în acel an este emisiunea Acces Europa, care se difuzează în fiecare vineri la Televiziunea TopAll.

Începutul anului 2016 a reprezentat și debutul ca antreprenor: a construit site-ul înRoman.ro și a creat o firmă care a trecut cu brio testul primului an de existență.

În anul 2016 a primit cel mai mare premiu al programului Bursele europene: jurnaliști în dialog - o bursă de trei săptămâni la Bruxelles, cu acreditări la toate instituțiile europene. A trăit Brexitul în inima Uniunii Europene, a participat la primul Consiliu European de după Brexit. În decembrie 2016 a primit o mențiune la categoria Reportaj, anchetă, interviu în cadrul concursului Reporter și Blogger European, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene din România.

Se consideră o persoană norocoasă, care face ceea ce îi place, în orașul în care s-a născut.

Mihai Alexandru Nistor

nistor alexNăscut pe 10 mai, este absolvent al Colegiului National Roman Vodă. A urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, apoi a ales calea presei scrise, la fosta publicație Monitorul de Roman, devenită ulterior Ziarul de Roman.

După mai bine de zece ani în lumea presei scrise și după trei ani în care a activat în cadrul unui ONG local, aplicând diverse proiecte de educație şi de voluntariat pentru tineret, a revenit în domeniul mass-media, la fostul post de televiziune Rom TV. În prezent administrează postul de televiziune Roman TV (unde realizează emisiunea În gura târgului) și unicul post local de radio din aceasta zonă a țării, Radio Roman FM.

Crede că fără munca susținută în echipă nu se poate ajunge niciodată la un rezultat bun, este adeptul calității și al schimbărilor în bine și, mai ales, crede că romașcanii au un potențial deosebit, chiar dacă mulți dintre ei se tem să își arate în mod public calitățile.

De asemenea, crede că rolul presei nu trebuie să fie acela de a constata, ci de a provoca schimbări, de a prezenta exemple și de a lupta pentru corectarea problemelor din sistem.

Îşi doreşte ca și peste zeci de ani să facă parte tot din presa locală, să locuiască tot în Roman și să fie mândru de oraș și de toți romașcanii.

Televiziunea Roman24onlineroman 24

Televiziunea Roman24online este televiziunea care acţionează în mediul virtual, de peste doi ani şi jumătate. Fiind, deocamdată, singurul post TV care poate acoperi, LIVE, toate evenimentele importante din municipiu, Roman24online a realizat, în acest timp, peste 130 de transmisiuni în direct, de la cele sportive, cum sunt meciurile CSM Roman, urmărite atât de iubitorii de handbal din Roman, cât şi de către cei din oraşele oaspete, până la evenimentele culturale din municipiu: lansările de carte de la Biblioteca municipală G. R. Melidon sau simpozioanele Societăţii Culturale Clepsydra, concursurile desfăşurate pe scena Casei de Cultura din Roman sau conferinţele de presă susţinute la Primăria Roman, precum şi şedinţele de Consiliu Local, ajutând astfel romaşcanii aflaţi în ţară, dar şi în străinătate, să fie la curent cu principalele evenimente din municipiu.

Ca realizări recente, Roman24online a acoperit întreg Festivalul de teatru organizat de Asociaţia Culturală Gong, dar şi Festivalul Dance Art Competition 2017, eveniment care s-a desfăşurat pe durata a peste 14 ore, transmis LIVE pe facebook, aceasta fiind singura transmisie de asemenea anvergură din ţară. Sursa foto: Roman 24

Felicitări!

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.