A+ A A-

Controale sanitar veterinare în Neamț. Câți miei au fost sacrificați pentru Paște? Nereguli constatate

controale sanitare neamtCa urmare a controalelor efectuate cu ocazia Sărbătorilor de Paște de către inspectorii sanitari veterinari din Neamț s-a constatat că au fost sacrificați 1732 miei, 1124 capete tineret ovin și 183 capete ovine adulte.

Au fost verificate:

-      15 carmangerii;

-      27 măcelării;

-      11 pescării;

-      15 unități de alimentație publică:

-      47 magazine alimentare;

-      3 depozite alimente cu regim termic;

-      4 depozite alimentare;

-      2 cantine;

-      5 centre de prelucrare lapte;

-      3 unități de panificație;

-      4 supermarketuri;

-      2 autospeciale;

-      53 de producători particulari care comercializau ouă și lapte.

Neconformități constatate:

-      La unități de tip carmangerie - măcelărie s-a aplicat o amendă de 2.000 lei și un avertisment pentru nerespectarea condițiilor de manipulare a produselor și un avertisment pentru comercializarea cărnii tocate vrac;

-      La unități de tip alimentar s-a aplicat o amendă de 600 de lei pentru spațiu insalubru de depozitare, șapte avertismente pentru nerespectarea temperaturii de depozitare, zone insuficient igienizate;

-      La unități de procesare și prelucrare a laptelui s-au aplicat două amenzi contravenționale de 4.000 lei pentru etichetare necorespunzătoare și spații neigienizate, au fost confiscate 127 kg de produse lactate și au fost sancționați 37 de producători pentru lipsa vizei pe 2017.

Sursa: Biroul de Relații Publice al DSVSA Neamț

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.