A+ A A-

A fost iarnă la Roman. Bilanțul: copaci rupți, cabluri smulse, scurgeri înfundate, zone fără Internet

roman iarna 3Ninsoarea s-a oprit în jurul orei 10.30. În urma ninsorii și viscolului a rămas o imagine care a surprins pe mulți romașcani: cabluri smulse, zone fără Internet, copaci rupți și căzuți pe trotuare, peste mașini sau pe carosabil.

Echipele administrației locale au intervenit pe străzi și trotuare pentru îndepărtarea amestecului de zăpadă și material antiderapant. roman iarna 1

Echipele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență s-au aflat în teren pentru a degaja arborii care s-au prăbușit sub greutatea zăpezii. S-a intervenit până acum în zona străzilor Bogdan Dragoș, Vlad Țepeș, Sucedava, Veronica Micle, Bradului, C.A. Rosetti și Fundătura Crizantemelor.

Primarul Lucian Micu s-a aflat în teren și a supravegheat lucrările de îndepărtare a efectelor ninsorii.

roman iarna 2„Întoarcerea iernii ne-a adus neplăceri, dar, prin eforturi comune, am reușit să asigurăm un trafic rutier optim. Cele mai mari probleme au fost create de copacii care, din cauza greutății zăpezii și a vântului, s-au rupt. De dimineață, am fost în aproape toate zonele din oraș, pentru a mă asigura că se iau măsurile necesare pentru eliminarea efectelor ninsorii căzute în aceste două zile. Vestea bună este că vremea se va îmbunătăți, astfel încât, de săptămâna viitoare, vom reveni la activitățile curente, cu prioritate pentru reparațiile carosabilului și repararea locurilor de joacă pentru copii. O veste bună de la ISU Neamț este aceea că, de la ora 14.00, s-a deschis și DN 15D Piatra Neamț – Roman”, a precizat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.roman iarna 4

Pompierii romașcani au desfășurat trei misiuni de degajare arbori căzuţi sub greutatea zăpezii în municipiul Roman, cu 12 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.