A+ A A-

Neamț: Transport de lemne fără documente legale depistat de polițiști

transport de lemneÎn dimineața zilei de 12.11.2017, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Urecheni au identificat pe DJ 155N, în comuna Ţibucani, un ansamblul de vehicule format dintr-un autotractor şi semiremorcă, din care se descărca lemn în depozitul aparţinând unei societăți cu profil exploatare material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat că pentru semiremorca susmenţionată nu există cod unic generat de aplicaţia specifică supravegherii transporturilor de materiale lemnoase - Wood Tracking. În cauză s-a solicitat sprijinul specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică-Biroul de Combaterea Delictelor Silvice şi Direcţia Silvică Neamţ. Ca urmare a inventarierii materialului lemnos, a rezultat un volum de 30,641 mc cherestea răşinoase descărcat, în valoare 16454,20 lei și de 8,40 mc cherestea răşinoase aflați în depozit.

Polițiștii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societății care a efectuat transportul, cu suma de 10.000 lei dispunându-se în acelaşi timp măsurile complementare de confiscare a volumului de 30,641 mc cherestea răşinoase şi a vehiculelor cu care s-a săvârșit contravenția.

Totodată polițiștii au constat că, ulterior momentului verificării efectuate de lucrătorii de poliţie în bazele de date, a fost eliberat un avizul de însoţire secundar pentru marfa transportată, fapt pentru care s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals informatic.

În urma activităților desfășurate, s-a constatat că societatea comercială a primit în depozit volumul de 8,40 mc cherestea răşinoase, care nu era însoţit la momentul recepţiei de aviz de însoţire secundar, aşa cum prevăd normele legale în vigoare, iar în urma controlului dispus s-a stabilit că între stocul scriptic şi cel faptic există o diferenţă de 4,86 mc cherestea răşinoase (materiale lemnoase ce nu se mai găseau în depozit).

În cauză, polițiștii au luat măsura sancţionării contravenționale a administratorului societății cu suma de 10000 lei şi au dispus, ca măsuri complementare, confiscarea fizică a volumului de 8,40 mc cherestea răşinoase şi confiscarea valorică a sumei de 2609,82 lei, reprezentând contravaloarea volumului de 4,86 mc cherestea răşinoase. Sursa: IPJ Neamț Foto: arhivă

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.