A+ A A-

Iulian Bulai: „Vă rog să mă ajutați să găsesc obiecte din perioada comunismului și colectivizării, pentru un muzeu”

iulian bulai doneaza obiecte 2Ai obiecte din comunism?

Nu le arunca! Donează-le pentru un muzeu.

După cum am mai anunțat deja public, de ceva vreme am început să lucrez la înființarea unui Memorial/muzeu al Colectivizării în România în comuna mea natală, Tămășeni, județul Neamț.

De ce un muzeu al colectivizării? Pentru că în România punctul de plecare al instalării în masă a comunismului a fost colectivizarea. În alte țări, comunismul s-a instaurat printr-un război civil sau prin industrializare masivă. În România colectivizarea și naționalizarea au fost elementele de bază ale comunismului după fraudarea alegerilor parlamentare din 1946. Așadar dacă înțelegem colectivizarea ca punct de plecare major al comunismului, avem șansă să înțelegem multe din fenomenele sociale curente din România.

Vreau să lansez un apel public. Un apel la bunăvoința voastră, să mă ajutați în găsirea unor produse specifice perioadei comunismului (1946-1989), în general, și a perioadei colectivizării (1949 - 1962) în mod prioritar. Eu am început să achiziționez deja unele articole, însă dacă sunt printre voi persoane care empatizează cu acest proiect și vor să doneze obiecte pe care le au de la părinți, bunici, străbunici, eu pot să asigur transportul acestora și să menționez numele donatorilor in arhiva/depozitul muzeului.

Am făcut o listă cu domenii de interes pentru articolele ce vor fi expuse în muzeu. Desigur, sunt deschis la orice idee (propunere) nouă care are legătură cu perioada menționată.iulian bulai doneaza obiecte

Așadar, orice legat de: tutun, alcool, alimente solide si lichide, suc, igienă personală, obiecte de bărbierit, săpun, parfum , apă de colonie, bibelouri, carnete de partid și documente de partid, milieuri, mici electrocasnice, papuci și haine, pixuri, stilouri, cerneală, pahare, farfurii, linguri, piuneze, agrafe, plicuri, timbre, felicitări, suvenire, telefon, TV , casetofon, bilete de tren, bilete de concert, cinema, fotografii de familie, pick up, radio, rechizite școlare, etc.

Vă mulțumesc tuturor și sper să lucrăm împreună la construirea acestui memorial/muzeu în cinstea celor trei milioane de țărani români care au avut de suferit direct de pe urma colectivizării.

Aici aveți pagina de Facebook a inițiativei: https://www.facebook.com/Memorialul-Colectiviz%C4%83rii-din-Rom%C3%A2nia-188808371691028/

Puteți să îmi scrieți pe pagina oficială, pe adresa de e-mail iulian.bulai@cdep.ro sau să sunați la numărul 0771185224.

Deputat Neamț Iulian Bulai

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.