A+ A A-

Iulian Bulai: „Vorbesc despre cei cărora soția sau mama le e slugă în casă: să spele, să facă curat, să facă cumpărături, cu zâmbetul pe buze!”

iulian bulai femei in casa„De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Simplu! Pentru că nici un bărbat nu poate fi motostivuitor!

Trecând peste această scăpare a șefei de la ANES, treaba e nasoală de tot în România.

Nu privesc la pătura aia socială unde sărăcia îi egalează pe toți. Mă gândesc la cei care vor să dea impresia de altceva, dar sunt parte a mecanismului asupritor față de femei.

Știți acei bărbați cu freza faină, discurs impecabil, galanți în comportament, dar care nu dau doi bani pe egalitate de șanse?

Ei bine, despre ei vorbesc!

Plus:

- despre cei care plătesc mai prost femeile pe aceeași muncă prestată și de bărbați.

- despre cei care, în schimbul unui salariu decent, impun și oferirea de servicii sexuale la locul de muncă.

- despre șefii care dacă află că femeia este însărcinată, îi întrerup fără a clipi contractul de muncă.

- despre cei care manipulează femeile angajate și le țin la muncă 3 ore în plus în fiecare zi. Fără plată. E femeie singură cu trei copii și asta e singura ei șansă. Și patronul știe asta.

- despre cei care terorizează femeile la muncă și le aplică uneori corecții fizice pentru că ei știu mai bine că orice sancțiune, alta decât o palmă peste față, este văzută ca ne masculină.

- despre cei care umilesc femeile în trafic.

- despre cei care le ating pe fund și pe sâni cu prima ocazie când nu îi vede șeful.

- despre cei care angajează fete tinere și le umilesc în fel și chip, ei știu că ele nu pleacă pentru că au nevoie de experiență de lucru pentru a fi angajate mai departe.

- despre bărbații care văd că multe femei mor bătute în fiecare lună în România.

- despre cei care sunt galanți până la cer și pământ, dar nu-ți ridică o farfurie de pe masă și nu dau niciodată cu mătura.

- despre cei cărora soția sau mama le e slugă în casă: să spele, să facă curat, să facă cumpărături. Cu zâmbetul pe buze dacă se poate.

- despre cei care cred că funcția femeii este doar cea de a face copii și apoi să se chinuie să ii crească singură.

- despre cei care vor ca partenera lor să fie un obiect, nu o ființă umană. Adică ruptă din filmele porno americane, unde frumos înseamnă doar epilată, botoxată, parfumată, mereu zâmbitoare, fără probleme, mereu disponibilă.

- despre femeile care iau partea bărbaților violenți, brutali, leneși și aroganți mereu cu replica la ele: “Femeile își merita soarta”!

Dacă toți bărbații și femeile la care a ajuns gafa făcută de șefa ANES nu ar face lucrurile de mai sus, ci ar fi luptători pro activi pentru drepturile femeii, poate peste 3 ani lucrurile ar sta altfel în România.

Până atunci mă bucur că se aude de ANES chiar și în urma unei stângăcii de exprimare.”

Iulian Bulai – deputat USR de Neamț

Copyright © 2013-2019 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.