A+ A A-

Soluție pentru consolidarea podului de la Ion Creangă

solutie pod ion creangaVizita de lucru a ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, la Neamț s-a încheiat în comuna Ion Creangă, acolo unde se găsește cel mai mare pod din reţeaua rutieră din Moldova și care face legătura între municipiul Roman și localităţile Ion Creangă, Icuseşti, Valea Ursului, Oniceni și Bozieni.

Din cauza schimbării cursului Siretului, o mare parte din pod este inutilizabil. De-a lungul timpului au mai fost făcute consolidări, însă efectele incidentului tehnic din 1998, care a afectat unul dintre piloni, alături de schimbarea cursului Siretului, nu au putut fi rezolvate.

Soluția pe care am identificat-o pentru a rezolva definitiv această problemă, și pe care a agreat-o de altfel și ministrului Deneș, este defrișarea unei zone forestiere care împiedică scurgerea optimă a apei în zona podului de la Ion Creangă, precum și realizarea unui dig de susținere a malului.

Am obținut promisiunea ministrului Deneș ca această lucrare să fie urgentată astfel încât creșterile de debit ale Siretului să nu mai afecteze satele din zonă iar podul de care depind cinci localități să nu mai fie erodat”, spune Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2019 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.