A+ A A-

Roman: Invitație la evenimentele acestui sfârșit de săptămână

evenimenteVă invit duminică, pe 11 noiembrie, de la ora 16.00, în Grădinile Arhiepiscopiei Romanului la un concert ce va fi susținut, în premieră la Roman, de către Orchestra Metropolitană București, condusă de dirijorul Daniel Jinga. Intrarea la concert este liberă. Cred că este un câștig pentru întreaga comunitate să aibă posibilitatea să vadă un astfel de spectacol, un eveniment ce este posibil prin sprijinul pe care Asociația Municipiilor din România (AMR) ni l-a oferit pentru ca Romanul să facă parte dintr-un proiect național de punere în valoare a orașului și a istoriei.

Astăzi, voi pleca la Baia Mare pentru a susține delegația de tineri care s-a preocupat pentru a aduce Romanul în finala competiției de desemnare a Capitalei Tineretului 2019-2020 și care va prezenta în fața juriului proiectul orașului pentru încurajarea tinerilor să se dezvolte și, de ce nu, să fie motivați să (re)investească experiența lor în comunitate.

DENTIX banner 1 Duminică, de la ora 15.00, pe strada Sucedava nr. 168, acolo unde a trăit marele dirijor și compozitor Dumitru D. Botez, vom monta o placă în memoria celui care a fost Maestru Emerit al Artei din Republica Populară Română și pentru ale cărui merite Romanul l-a recompensat cu titlul de cetățean de onoare al municipiului.

Luni, sunt invitat să particip la Gala AMR, la Ateneul Român, un eveniment ce se desfășoară sub patronajul președintelui Klaus Iohannis, unde Romanul a depus trei proiecte cu care ne putem mândri - în domeniul asistenței sociale și sănătății, în cel al bunei guvernări și unul legat de importanța acordată istoriei și culturii de pe aceste meleaguri.

Lucian Micu – primarul municipiului Roman

Copyright © 2013-2019 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.